NHG EKC-vervolgcursus: Dynamiek in teams en groepen

 
Wat gebeurt er allemaal in de groep waarmee je werkt? Waar we te maken hebben met groepen, hebben we te maken met dynamiek. Dat kan leuk zijn, maar is soms ook best moeilijk te hanteren. Hoe gaat het in jouw toetsgroep? En in jouw praktijkteam? Sommige teams werken in flow, zijn effectief en aangenaam. In sommige toetsgroepen leer je meer dan waar dan ook. In veel groepen is de situatie echter minder optimaal.

De groepsdynamica biedt veel inzichten in hoe groepen en teams prettig en effectief kunnen zijn of worden, en wat er verstorend kan zijn. Het maakt uit in welke fase een groep zich bevindt, of de groep al een tijd bij elkaar is, of dat er wisselingen zijn. De theorie geeft inzicht in het belang van “storm” (onrust, wrijving) in de groep en wat een streven naar harmonie oplevert.

Mocht er wel wat te verbeteren zijn in jouw groepen: Interveniëren in de groepsdynamiek vraagt soms lef, én kan veel opleveren. 

Programma:

In deze cursus leer je meer over groepsprocessen en groepsdynamiek en de ontwikkeling van een groep in de tijd. We gaan deze inzichten naar jouw praktijk vertalen en oefenen met interventies. Na afloop heb je meer inzicht en overzicht én zullen jouw vaardigheden om de dynamiek in een groep te hanteren zijn toegenomen.

Waarom deelnemen?

  • Als je meer wilt weten over groepsdynamiek
  • Als je graag het functioneren van je (toets)groep of team positief zou willen kunnen beïnvloeden

Tijden:

15.45 uur: Ontvangst
16.00 uur: Deel 1
18.00 uur: Pauze met lichte maaltijd
19.00 uur: Deel 2
20.30 uur: Einde bijeenkomst
Er is geen zelfstudie nodig en studiemateriaal is in de cursusprijs opgenomen.

Aanmelden graag vóór 4 juni. Per bijeenkomst is er plaats voor maximaal 12 personen. De algemene annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.
Ook EKC-en niet aangesloten bij SHK kunnen deelnemen aan deze scholing, (indien niet vol) de kosten bedragen dan € 195.- Je ontvangt hiervan een factuur.

SHK20190618

Praktische informatie

Datum
dinsdag 18 juni 2019 - 15:45 t/m 20:30
Locatie
Hofstede de Blaak
Dussenpad 1-3
Tilburg
Nederland
Accreditatie
4
Kosten
€ 195,- kosteloos voor de bij SHK aangesloten EKC-en bij daadwerkelijke deelname