RCH | Workshops ‘Praktijkbegeleider van doktersassistenten’ | Ontwikkelingsgericht beoordelen = VOL

 
 
Voor alle doktersassistentes die stagiaires (gaan) begeleiden. Dit is een belangrijke, leuke, maar soms ook lastige taak. Speciaal voor alle begeleiders in de huisartsenpraktijk, biedt het Stagepunt in samenwerking met SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) workshops voor beginnende praktijkbegeleiders van mbo-studenten. Deelname is kosteloos.

Basisworkshops
Een basisworkshop voor individuele praktijkopleiders bestaat uit 3 modules van elk 3 uur. Je kunt de modules alle drie of apart volgen. Als je ze alle drie volgt, dan adviseren wij met module 1 te beginnen.

Module 1: Matching en voorbereiding
In deze module leer je op een goede manier kennis te maken met een student, zodat je weet wat de student al kan, wat de verantwoordelijkheden zijn als leerbedrijf en wat je van de school, de student en het stagepunt en het SBB mag verwachten en je krijgt inzicht in je rol en taken als praktijkopleider.

Module 2: Begeleiden
Je leert in deze module de student aan te spreken op zijn gedrag, zonder dat de relatie wordt verstoord en hoe je goede instructie kunt geven.

Module 3: Ontwikkelingsgericht beoordelen
In deze module gaat het omeen goed en resultaatgericht voortgangsgesprek te voeren met de student, het bijsturen van de student, onder andere door werkzaamheden af te stemmen op de ontwikkeling/interesse van de deelnemer, de student te laten reflecteren op zijn eigen handelen, inzicht krijgen in de valkuilen die een objectieve beoordeling in de weg kunnen staan, ofwel hoe je tot een objectieve beoordeling komt.

RCH20190520

Datum: Maandag 20 mei 2019 | Module 3
Ontvangst: 17.30 uur inloop met lichte maaltijd
Aanvang: 18.00 uur aanvang programma
Einde: 21.00 uur
Doelgroep: Doktersassistente
Prijs: De kosten zijn voor rekening van de Zorggroep, mits u daadwerkelijk deelneemt, anders zijn de kosten € 25,- Zie hiervoor onze annuleringsvoorwaarden en de uitnodiging.
Er is geen zelfstudie nodig en studiemateriaal is in de cursusprijs opgenomen.

Praktische informatie

Datum
maandag 20 mei 2019 - 17:30 t/m 21:00
Locatie
Vergaderruimte A, Zorggroep RCH Midden-Brabant
Lage Witsiebaan 2 a
5042 DA Tilburg
Nederland
Accreditatie
nvt
Kosten
€ 0,- bij daadwerkelijke deelname, zie de annuleringsvoorwaarden, anders € 25,-